ΠΡΟΪΟΝΤΑ - Αντισεισμικοί ανελκυστήρες

Αντισεισμικοί ανελκυστήρες


Proionta Description

Πρόκειται για ανελκυστήρες, υδραυλικούς ή μηχανικούς, πρωτοποριακής τεχνολογίας KLEEMANN, οι οποίοι συμπεριφέρονται με συγκεκριμένο αντισεισμικό τρόπο σε περίπτωση σεισμικής δόνησης.

Μέσω αισθητήρων, ανιχνεύουν εγκαίρως τις πρώτες ανεπαίσθητες σεισμικές δονήσεις, 7-30 δευτερόλεπτα πριν την έναρξη της κύριας σεισμικής δόνησης και ενεργοποιούν μια σειρά από μέτρα ασφαλείας για την προστασία των επιβατών:

  • Ειδικό αυτοματισμό στον πίνακα ώστε μετά την ενεργοποίηση του αισθητήρα, το αντισεισμικό ασανσέρ να ειδοποιεί ηχητικά ή και οπτικά τους επιβάτες, να τους μεταφέρει μέχρι τον επόμενο όροφο όπου και ανοίγουν οι πόρτες ώστε αυτοί να αποβιβαστούν και να παραμένει εκεί ακινητοποιημένος μέχρι την λήξη της σεισμικής δόνησης.
  • Αντισεισμική θωράκιση, που του επιτρέπει να συνεχίσει να κινείται ακόμη και εάν η κύρια σεισμική δόνηση ξεκινήσει πριν την άφιξη του θαλάμου στον επόμενο όροφο, ελαχιστοποιώντας την πιθανότητα εγκλωβισμού των επιβατών. Η θωράκιση περιλαμβάνει ενίσχυση σε όλα τα κρίσιμα σημεία, όπως στους οδηγούς και τα στηρίγματά τους, ειδικές συνδέσεις των υλικών φρεατίου και μηχανοστασίου μεταξύ τους (από τις πόρτες και τη βάση ανάρτησης μέχρι τον πίνακα ελέγχου), αλλά και προβλέψεις-διατάξεις ώστε να εμποδίζουν τα κινούμενα μέρη να ξεφύγουν από την τροχιά τους ή να σκαλώσουν σε οποιαδήποτε προεξοχή. Τέλος, υπάρχει ειδική διάταξη αποτροπής του εκτροχιασμού του θαλάμου από τους οδηγούς του, ενώ το ειδικά σχεδιασμένο σασί διαθέτει αρπάγη προοδευτικής πέδησης.